Pekné a inšpiratívne divadelné prázdniny

KioskScénická žatvaDivadlo Petra MankoveckéhoRedakcia

Letom svetom za letným divadlom

   Cez prázdniny sa môžete ísť okrem sladkého ničnerobenia či snáď aj práce pozriet na niekoľko festivalov.  Naposledy sme videli  divadelníkov na festivale Projekt Istropolitana či martinských Dotykoch a spojeniach. Cez leto sa môžete prísť osviežiť do Žiliny kde od 28.-31. júla sa uskutoční festival nového divadla a tanca Kiosk. Tento rok na tému pátos. Môžete tam stretnúť tanečníkov, performerov a divadelníkov zo zoskupenia Med a prach  s ich  inscenáciou Krása a hnus, či koletív tvorcov okolo tanečnice a choreografky Petry  Fornayovej s projektom Opernball  ale aj choreografie Antona Lachkého, Emila Leegera, Evy Klimáčkovej a ďalších. Oplatí sa prísť aj na tradičné poludňajšie diskusie do festivalového stanu.  To všetko na žilinskej Stanici.

  Koncom leta sa divadelníci tradične vracajú na festival Scénická žatva, na ktorom sa predstavia ochotnícke divadlá zo Slovenska  a zahraničia. Nebude chýbať ani bohatý sprievodný program.

   Ale ani v Bratislave nebude nuda. Divadlo P. Mankoveckého  pripravilo  v priestore nad bratislavským Urban house projekt Porucha (Vianoce v Stalkvile) v réžii Petry Tejnorovej a  Jara Viňarského, v ktorom sa nebezpečne blízko dostanete pod kožu rôznych situáciách, v ktorých by ste  nechceli byť ani samy. A spoznáte aj  nový druh divadla. O imerznom divadle totiž bude na Slovensku ešte počuť.

Pekné a inšpiratívne  divadelné prázdniny praje redakcia Reflektoru.

iniciátor
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 26 27 28
29 30  
spriatelené weby
VŠMU Bratislava Časopis DAMU pro kritiku a divadlo
Kontakt

Divadelný (internetový) časopis
Študentská revue Katedry divadelných štúdií
Divadelnej fakulty VŠMU
reflektorredakcia@gmail.com