Sebareflektujme sa na KioSKu!

Redakcia

Obdobie, keď sa leto láme do svojej druhej polovičky je už tradične v znamení divadelných experimentov, netradičných diváckych (i spoločenských) zážitkov a bezprostrednej atmosféry - reč je ako inak o festivale odvážneho diváka KioSK. Siedmy ročník sa uskutoční v dňoch 24. až 27. júla v tradičných priestoroch Stanice Žilina-Záriečie a dokonca netradične aj v zrekonštruovanej Novej synagóge. Program je ako vždy plný predstavení, ktoré stoja za odvahu, búrlivých a inšpiratívnych diskusií a prednášok i nejakých zaujímavých workshopov. Povestné večerné diskotéky snáď ani nemusíme spomínať!

Z divadelného programu si okrem iného určite netreba nechať ujsť napríklad slovenskú premiéru druhej časti trilógie choreografa Pavla Zuštiaka The Painted Bird: Amidst (Part II), či súčasnú operu Mareka Piačeka 2′ 16′′ a pol: Vesmírna odysea. Tohtoročný divadelný workshop s názvom Bez tvaru / Bez tváre majú pod palcom tanečník a choreograf Jaro Viňarský s talentovanou českou režisérkou Petrou Tejnorovou. Zaujímavá je však aj téma druhého workshopu "Light guerilla, intervencia do verejného priestoru", ktorej výsledok si budú môcť pozrieť všetci návštevníci festivalu.

Tento rok chcú organizátori prostredníctvom KioSKu umožniť divákom a účastníkom svoju vlastnú (osobnú či spoločenskú) sebareflexiu. Čo sa stane vo chvíli, keď nazrieme sami do seba?
Festival zároveň ponúka aj platformu pre reflexiu javiska i hľadiska. Témou diskusií nemajú byť len samotné predstavenie, performancie a projekty, ale i divácke a kritické videnie, či dokonca organizácia samotného festivalu.

Tak hor sa naštudovať si program, kúpiť permanentky a vidíme sa na Stanici! Heslo: KioSK - teda som!

Viac info a kompletný program na:
www.kioskfestival.sk

iniciátor
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 25 26 27 28
29 30  
spriatelené weby
VŠMU Bratislava Časopis DAMU pro kritiku a divadlo
Kontakt

Divadelný (internetový) časopis
Študentská revue Katedry divadelných štúdií
Divadelnej fakulty VŠMU
reflektorredakcia@gmail.com