Seminár mladej kritiky (Nová dráma/New Drama 2015)

Redakcia

Počas festivalu Nová dráma/New Drama (10. – 15. máj 2015 ) sa už tradične uskutoční aj seminár pre mladých kritikov, tentokrát pod vedením filmového a divadelného teoretika a kritika Martina Ciela. Účastníci seminára sa budú počas týchto 6 dní venovať reflexiám inscenácií hlavného súťažného programu a zároveň sa budú zaoberať aj konkrétnymi tematickými blokmi (Teórie fikčných svetov, Neoformalizmus a analýza, Semiotika a analýza, Exploatačný proces, Hans-Thies Lehmann a postdramatické divadlo).
A ako je už zvykom, účastníci sú zároveň aj členmi študentskej poroty, ktorá na záver festivalu udelí Cenu študentskej poroty.

Chceš vidieť celý program Novej drámy? Chceš sa zdokonaliť v písaní recenzií, či nadobudnúť nové pohľady na súčasné divadlo? Chceš byť súčasťou Študentskej poroty? Chceš sa socializovať so zaujímavými ľuďmi?

Ak si aspoň raz odpovedal áno, neváhaj sa prihlásiť! Ale pozor, počet uchádzačov je obmedzený, tak to skús stihnúť do 20. apríla!

Organizačné info:
Seminár je určený študentom divadelnej vedy a ďalších príbuzných umenovedných odborov umeleckých a filozofických fakúlt na Slovensku a v Čechách. Záujemcovia sa môžu prihlásiť na e-mailovej adrese dominika.zatkova@theatre.sk. Súčasťou prihlášky musí byť krátky životopis a akákoľvek recenzia alebo kritika z oblasti divadla.
Účastníci seminára majú zabezpečené voľné vstupenky na festivalové predstavenia. Mimobratislavským účastníkom festival uhradí ubytovanie a cestovné náklady.

iniciátor
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  
spriatelené weby
VŠMU Bratislava Časopis DAMU pro kritiku a divadlo
Kontakt

Divadelný (internetový) časopis
Študentská revue Katedry divadelných štúdií
Divadelnej fakulty VŠMU
reflektorredakcia@gmail.com