Editoriál No.5

editoriálKatarína Cvečková

Milí čitatelia a fanúšikovia divadelnej kritiky!

Prvý rok fungovania v internetovom svete má Reflektor úspešne za sebou a my sa s dávkou entuziazmu a nadšenia púšťame do toho ďalšieho! Samozrejme dodržujeme sľub, že sa budeme ďalej rozvíjať a zdokonaľovať a aj preto tento rok chystáme zopár noviniek. Snáď najväčšou je nový formát Reflektoru vhodný pre všetkých vás, ktorí nestíhate denno-denne sledovať našu stránku alebo si nie vždy všimnete nový príspevok. Rozhodli sme sa uľahčiť vám čítanie i virtuálny život a pravidelne (cca. raz za dva mesiace) tak pre vás budeme pripravovať pdf verziu s kompletným sumárom nových článkov. Prvé „číslo“ môžete na svojich mailových adresách očakávať už nasledujúce dni a ak by ste sa náhodou nedočkali, pošlite nám vašu mailovú adresu (reflektorredakcia@gmail.com) a staňte sa našimi pravidelnými odoberateľmi.

Dôkazom zrnka múdrosti z letného editoriálu: „Kritik niky nespí… aj keď to tak možno vyzerá“ je okrem iného aj rubrika Priestor-Festivalovali plná letných spomienok na divadelné festivaly. Navštívili a zreflektovali sme pre vás žilinský KioSK, ochotnícku Scénickú žatvu, divadelný festival Arteterapia či medzinárodnú Divadelnú Nitru. Takže sa môžete tešiť na sumár „z každého rožku trošku“.

Prvá premiéra v Labe je čerstvo za nami a my už prinášame horúcu recenziu i rozhovor s režisérom Letných hostí – Lukášom Brutovským (v Reaktore), ktorý vás určite prekvapí svojimi obsažnými a úprimnými odpoveďami. Aby sme však splnili svoje resty ešte z minulej sezóny, dopĺňame Recenzor aj reflexiou na bábkarskú inscenáciu Alica či recenziou na inscenáciu študentky našej katedry – Psychóza 4.48 od Sarah Kane.

Na záver by sme sa chceli pochváliť ešte jednou dôležitou informáciou: pre tradicionalistov milujúcich pôvab papierových formátov chystáme tlačenú verziu ročenky všetkých príspevkov a článkov z minulého roku. Už čoskoro sa nás teda budete môcť aj dotknúť a snáď to spolu aj pokrstíme a oslávime! Aha a samozrejme aj tento rok pre tvorivo a dramaticky chtivých pripravujeme súťaž Reflektor Dráma 2012-2013!!! Tak neváhajte, lebo aj vy môžete byť o rok uverejnený v tlačenej ročenke Reflektoru!

A ešte tradičné záverečné slová na tému kritik:
Kritik má ambície sa rozvíjať… len mu nesmiete stáť v ceste.

Katarína Cvečková, šéfredaktorka

iniciátor
  01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31  
spriatelené weby
VŠMU Bratislava Časopis DAMU pro kritiku a divadlo
Kontakt

Divadelný (internetový) časopis
Študentská revue Katedry divadelných štúdií
Divadelnej fakulty VŠMU
reflektorredakcia@gmail.com