Editoriál No. 4

editoriálKatarína Cvečková

Milí “všmu-ácki” i “bežní” čitatelia!
Napriek tomu, že sa naplno rozbehli divadelné i tie skutočné prázdniny, rozhodli sme sa naše svetlá celkom nezhasnúť, snáď iba dať do úsporného režimu. Z tohtoročnej divadelnej sezóny nám zostalo ešte zopár restov, ktoré v dohľadnom čase vyrovnáme. A i keď v menšom množstve, ale i naďalej vám budeme prinášať informácie o zaujímavých divadelno-kultúrnych udalostiach v sekcii Novinky a potom spätne i nejaké riporty, recenzie, glosy… Dôležitou informáciou však je, že počas horúcich i daždivých letných dní pre vás pripravujeme i tlačenú verziu Reflektora či akýsi zborník recenzií a článkov tohto ročníka.

A i napriek tomu, že máme v podstate za sebou prvý ročník fungovania vynoveného Reflektoru, odmietam bilancovať. Samotná stránka plná recenzií, rozhovorov, riportov a iných článkov je svojim spôsobom bilanciou. Tak isto ako fakt, že ani školský trójsky koník nám nezabránil v reflektovaní! Máme za sebou i prvý ročník súťaže REFLEKTOR DRÁMA 2011-2012, ktorého víťazom je autor menom Kamil Malý a jeho dráma Žiarovka (rýchla jednoaktovka) (nájdete ju v rubrike Kreator). Rovnako máme aj víťazné nové LOGO pre Reflektor, ktoré bude predstavené spolu s tlačenou verziou Reflektoru. A vďaka pár zahraničným hosťom a externým redaktorom sme úspešne zvládli i vydávanie festníka počas Istropolitana Projektu 2012.

Predsa len budem mierne sentimentálna a poďakujem všetkým členom redakčného tímu (interným, externým i občasným) za ich nasadenie, kreativitu a spoluprácu.
A vám ďakujeme za prejavenú priazeň a sľubujeme, že sa budeme naďalej naplno rozvíjať a zlepšovať a pre budúcnosť sa pokúsime zabrániť i spomínaným trójskym koňom, vírusom, padaniu počítačov, grafickým a gramatickým škriatkom a podobne.

Nuž a k minulému výroku: „Kritik nie je stroj… tiež je to len človek.” pridávam nový:
Kritik nikdy nespí… aj keď to tak možno občas vyzerá.

Katarína Cvečková, šéfredaktorka

iniciátor
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  
spriatelené weby
VŠMU Bratislava Časopis DAMU pro kritiku a divadlo
Kontakt

Divadelný (internetový) časopis
Študentská revue Katedry divadelných štúdií
Divadelnej fakulty VŠMU
reflektorredakcia@gmail.com