Editoriál No.1

editoriálKatarína Cvečková

Reflektor funguje na pôde školy už dlhý čas (šesť rokov) a práve tento rok by mal byť preňho prelomovým. Jeho tvorba sa stáva súčasťou nového výberového predmetu Kritická prax, pod vedením Mgr. Zdenky Pašuthovej ArtD. a doktorandky Tatiany Brederovej. A tak študenti, ktorí sa na jeho príprave i samotnej existencii podieľajú, budú konečne ohodnotení aspoň kreditmi.

Mení sa forma i obsah. Reflektor opúšťa svoj blog: http://www.reflektorvsmu.blogspot.com a ako ste si mohli všimnúť, práve v týchto dňoch sa pripravuje jeho nová- funkčnejšia a atraktívnejšia webová podoba. Navyše sa budeme snažiť aspoň o jeden tlačený formát každý semester. Zmeny pochopiteľne zasiahli aj rubriky, pri čom prioritou naďalej zostávajú recenzie (a najmä tie LABácke). Pravidelne vám však budeme prinášať aj riporty, recenzie či reportáže z festivalov alebo iných udalostí. Takisto ako zaujímavé ankety a diskusie na pálčivé i všedné divadelné témy. Rozšírili sme rubriky nielen pre vás, ale i o vás: Tvor bude venovaný čerstvým aj starším absolventom, pravidelne môžete prispievať svojou autorskou tvorbou do Kreatoru a v neposlednom rade využívať náš Inzerátor. Ak vás zaujímajú aj staré čísla Reflektoru, vo formáte pdf si ich môžete prezrieť v rámci rubriky Archivár.

Váš názor je pre nás dôležitý, preto sme otvorení akýmkoľvek požiadavkam a pripomienkam a súčasťou všetkých článkov bude možnosť diskusie či komentárov. Rozhodli sme sa byť tento rok aktívnou súčasťou vašich životov a reflektovať všetko, čo by vás mohlo i nemohlo zaujímať. A to nielen písomne, ale i vizuálne. Preto sledujte i rubriku Fotodo(c)k, v ktorej naša fotografka Martina Golianová reflektuje všetky akcie v rámci i mimo školy.

Nové číslo Reflektoru ponúka tri pohľady na predstavenie, ktoré prinieslo Divadlo LAB pod názvom Pinter po anglicky, dva články a anketu o nedávnom festivale Divadelná Nitra, recenziu knihy o Marške, diskusiu o Divadle LAB, redaktorské glosy a vašu prvú autorskú tvorbu. Nachádzame sa v neustálom procese vývoja a máme snahu zdokonalovať sa, preto sú pre nás vítané akékoľvek komentáre, či už na samotnej stránke, alebo na adrese reflektorredakcia@gmail.com. Príjemné čítanie a nenechajte nás svietiť nadarmo.

Katarína Cvečková, šéfredaktorka

iniciátor
Marec - 2024
  01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 29 30 31
spriatelené weby
VŠMU Bratislava Časopis DAMU pro kritiku a divadlo
Kontakt

Divadelný (internetový) časopis
Študentská revue Katedry divadelných štúdií
Divadelnej fakulty VŠMU
reflektorredakcia@gmail.com