NA ČOM MOMENTÁLNE PRACUJEŠ

Michaela Hriňová

Aktuálne v tomto období ako každý v treťom ročníku bakalárskeho stupňa venujem značnú časť svojho času písaniu svojej bakalárskej práce, ktorá sa venuje spracovaniu drogovej tematiky v umení. Zároveň finišujeme aj s bakalárskou inscenáciou s názvom Tovar, ktorá je dramatizáciou rovnomennej knihy Tatiany Melasovej. Inscenácia sa venuje jej príbehu o tom, ako padala do sveta drog a prostitúcie. 

Okrem bakalárskych povinností dokončujem aj jeden text, ktorý ma veľmi bavilo písať. Je to taký trochu detektívny wannabe thriller. Vychádza z rozhlasovej hry, ktorú som robila minulý rok. Zároveň som začala pracovať ešte na jednom texte. Tentokrát ide o rozprávku pre divadlo. 

Viktória Anna Lesayová

Práve máme za sebou druhú reprízu inscenácie EVE. Spomínam ju preto, lebo vďaka tomuto projektu som mala možnosť si prvýkrát vyskúšať „post“ dramaturgičky. Tretiačka Veronika Frtúsová (činoherná režisérka) ma oslovila, aby som sa podieľala na procese tvorby a musím sa priznať, že táto skúsenosť pre mňa bola v mnohých smeroch obohacujúca. Ako človeku, ktorý sa doteraz venoval divadlu skôr ako herec amatér, či čerstvý študent divadelnej vedy, mi bolo umožnené pozrieť sa na divadlo z úplne iného uhla. Snažila som sa zoznámiť s tým, čo znamená zodpovednosť za divadelný koncept a herecký kolektív. Najviac prekvapivým zážitkom počas procesu tvorby bolo zistenie, že na prvý pohľad sebe blízki ľudia z umeleckého sveta môžu mať tak špecifické a rozdielne pohľady na divadlo. Zároveň som okúsila, ako sa pracuje s pedagógmi – profesionálmi z jednotlivých odvetví, bola som konfrontovaná so systémom výučby školy, zmýšľaním hercov a rôznymi pravidlami, ktoré divadlo môže, ale aj nemusí vyžadovať.

O pár dní ma čaká „nahadzovanie“ už hotového Projektu Deus, ktorého výsledkom je inscenácia Obraz č.1 (už spomenutá v tohtoročnom prvom čísle). Inscenácia je súčasťou OZ Unkulunkulu a prvýkrát sa s ňou chystáme vystúpiť v zahraničí, a to konkrétne v Prahe v univerzálnom kultúrnom objekte „prostor39“.

Spracoval Tomáš Baňacký, 3. bc. KDŠ.

iniciátor
  01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27
28
29  
spriatelené weby
VŠMU Bratislava Časopis DAMU pro kritiku a divadlo
Kontakt

Divadelný (internetový) časopis
Študentská revue Katedry divadelných štúdií
Divadelnej fakulty VŠMU
reflektorredakcia@gmail.com