Nové skriptá o zrode našich hereckých hviezd!

Milo Juráni

Pre každého kto dychtí po vedomostiach je tu dobrá správa. Teatrologického ducha študentom celkom isto oblažia čerstvé skriptá pedagogičky PaedDr. Stanislavy Matejovičovej, PhD., ktoré sú krokom k uľahčeniu orientácie v zložitej a spletitej pavučine hereckých generácií slovenského divadla. Učebná pomôcka s názvom Herecká generácia sedemdesiatych a osemdesiatych rokov 20. storočia vám pomôže nielen zorientovať sa, ale i pochopiť v čom spočíva výnimočnosť generácie divadelníkov, ktorí práve v tej dobe absolvovali VŠMU, alebo sa nejakým zázračným spôsobom ocitli na javiskách divadiel.

V stručnosti spoznáte hercov Divadla Slovenského národného povstania v Martine, Krajového divadla Nitra, Divadla pre deti a mládež v Trnave, Slovenského národného divadla, ale aj hercov a režisérov ďalších kultúrnych stánkov, ktoré v tomto období tvorili tie najdôležitejšie divadelné ohniská. Skriptá sú primárne určené pre výučbu dejín slovenského divadla v rámci seminárov z dejín slovenského a českého divadlo, ale aj pre každého, kto má záujem o vývoj nášho herectva.

Čítajte, spoznávajte, polemizujte a možno vás to nadchne tak, že sa pustíte do ďalšieho bádania. Veď nám tých nepreskúmaných generácií ešte pár ostáva.

iniciátor
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28  
spriatelené weby
VŠMU Bratislava Časopis DAMU pro kritiku a divadlo
Kontakt

Divadelný (internetový) časopis
Študentská revue Katedry divadelných štúdií
Divadelnej fakulty VŠMU
reflektorredakcia@gmail.com