Koronátor XV.

koronátoronline výučbadivadloonlineLinda DurkáčováMarTino ZacharKristína Spáčová
autor: Karin Adzimová

Koronátor študentský

Linda Durkáčová, KDM

Ako prežívaš karanténu?

Momentálne je to už lepšie, keďže sú opatrenia voľnejšie, ale zo začiatku mi veľmi chýbali festivaly, kluby, hlasná hudba, rad na bare, kamaráti a keďže je to odpoveď pre Reflektor, tak, samozrejme, aj divadlo.

Ako prežiť karanténu?

Jednoznačne krátením si času. Ja napríklad nekváskujem a online kultúra ma neberie, tak som si kúpila longboard a chodím jazdiť. Zároveň mi vyšli štátnice na „koronarok“, takže sa teším, že voľnejší čas môžem využiť na vzdelávanie.

Čo hovoríš na online vyučovanie?

Online vyučovanie má svoje výhody, môžete počúvať prednášajúceho a zároveň variť, upratovať, tancovať, čokoľvek. Je to skvelé. Popravde sa už ale teším, keď sa všetci v škole stretneme osobne.

Za odpovede ďakuje Katarína Krokošová, 1. mgr. KDŠ

 

autor: Angyal Gábor

Koronátor študentský

MarTino Zachar , KH

Ako prezívaš karanténu?

Zdravím vás všetkých. Ako prežívam karanténu? Momentálne som doma s mojou rodinou. Keďže bývam na dedine a máme aj veľkú záhradu, čas trávim väčšinou pri jarných prácach na záhrade. Sadíme, kosíme, opravujeme... Nikdy som na tieto práce nemal čas, keďže som bol v Bratislave. Užívam si čas, ktorý môžem tráviť s mojou rodinou, ktorú som počas normálneho akademického roka videl len príležitostne. Tiež sa snažím využívať čas v prírode. U nás v Turci máme krásne miesta na turistiku, ktoré môžem konečne zdolávať a tešiť sa z prírody, ktorá mi ponúka nádherný relax. Uvedomil som si, že mám konečne čas aj na seba. Čítam, snažím sa cvičiť a myslieť pozitívne. Tiež sa snažím pozerať rôzne divadelné záznamy, ktoré ponúkajú mnohé divadla.

Ako prežiť karanténu?

Hlavne si myslím, že netreba podliehať panike. Tešiť sa z každého dňa, ktorý nám príde a využiť ho naplno. Tešiť sa z toho, že sme zdraví a môžeme pomáhať druhým.

Čo hovoríš na online vyučovanie?

No... Je to zvláštna forma vyučovania. Pretože sme dostali veľké množstvo zadaní a prác, ktoré musíme splniť. Máme aj online hodiny, kde sa všetci vidíme a aspoň takto môžeme mať spolu ako taký kontakt. Úprimne sa teším, keď odovzdám všetky práce, ukončím ročník a budem mať pokoj. :D

Za odpovede ďakuje Katarína Krokošová, 1. mgr. KDŠ

 

autor: Marko Kmeť

Koronátor študentský

Kristína Spáčová, KH

Ako prežívaš karanténu?

Zo začiatku, keď si veľa z nás myslelo, že to nebude dlho trvať, a ja do tej skupiny patrím taktiež, som sa snažila byť čo najviac doma, no neskôr som zistila, že sa to len ťažko dá vydržať. Práve preto trávim najviac času v prírode, čo si myslím, že je aj najlepšie, čo môžeme urobiť. Do toho si každý deň zacvičiť jogu a, samozrejme, keďže ma čakajú štátnice, počas voľna sa snažím využiť čas a venovať sa štúdiu.

Ako prežiť karanténu?

Asi nejakú konkrétnu radu neviem dať, keďže každý takú situáciu zvláda inak. No keďže sme sa ocitli v období, kedy sa zrazu všetko zastavilo a len ťažko ráno vieme, aký je deň, si myslím, že najlepšie je urobiť si denný režim a dodržiavať ho. Mne to pomáha ‒ zacvičiť si, trochu si čítať a prejsť sa v prírode, to musí byť súčasťou karantény.

Čo hovoríš na online vyučovanie?

Online výučba bola pre mňa úplnou novinkou. Keďže nie som veľmi technický typ, nevedela som si predstaviť, ako to celé bude prebiehať. No prednášky, ktoré máme, a teda hlavne prednášky z dejín slovenského divadla s Mgr. art. Karolom Mišovicom, PhD. sú úžasné, vždy prínosné a vôbec nemám pocit, že som o niečo prišla alebo niečomu menej rozumela. Takže to hodnotím za 1.

Za odpovede ďakuje Katarína Krokošová, 1. mgr. KDŠ

 

iniciátor
August - 2020
  01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  
spriatelené weby
VŠMU Bratislava Časopis DAMU pro kritiku a divadlo
Kontakt

Divadelný (internetový) časopis
Študentská revue Katedry divadelných štúdií
Divadelnej fakulty VŠMU
reflektorredakcia@gmail.com