Editoriál No.2

editoriálKatarína Cvečková

Nuž, tak sa nám to celkom pekne rozbehlo… Stránka Reflektoru existuje a celkom dobre funguje už dáky ten piatok. Rubriky priebežne plníme rôznymi článkami a pevne verím, že vy ich zasa priebežne navštevujete a čítate.

Premiér v Labe sa celkom nahromadilo a tak sa pomaly rozrástla aj naša rubrika Recenzor. Momentálne v nej nájdete recenzie, reakcie a reflexie na inscenáciu minulej sezóny Labute, na dva rôzne pohľady na Ninu Sadur a samozrejme na nové premiéry: Záhradkári, Blázon a Tartúf.
V Priestore prinášame netradičnú reflexiu na Záhradkárov v podobe mailovej výmeny medzi našimi dvoma redaktorkami. Okrem toho čosi málo o Ostravare, samozrejme o Noci divadiel a o konferencii v SAV-ke na tému Divadelná réžia na Slovensku po roku 1989. A nájdete tu i správu o úspechu našich študentov s inscenáciou Viktor alebo vláda detí, ktorý ich prednedávnom privial do neďalekej Viedne.
Veľmi chválim pár piatakov, ktorí sa ako prví osmelili a čo to nám o sebe prezradili. Ich “spovede” i s príslušnými fotografiami nájdete v rubrike Tvor. Nuž a týmto vyzývam i vás ostatných, piatakov a budúcich absolventov: nenechajte sa zahanbiť, nečakajte na správnu príležitosť (pretože tá je vždy!) a posielajte svoje spovede, vyznania a informácie o svojej osobe na reflektorredakcia@gmail.com.
Upozorňujem na rubriku Kreator, ktorá sa vďaka vášmu talentu a chuti do tvorenia plní zaujímavými veršovanými i prozaickými kúskami. A sama sa čudujem, že ešte nikto z vás nepátra po tom, kto je Emil Horčica…

V Novinkách sa neustále snažíme informovať vás o aktuálnych divadelných i nedivadelných akciách na škole i mimo nej, ktoré by vás mohli zaujímať a obohacovať.
Inzerátor naďalej zostáva priestorom pre vaše túžby, želania, prosby a nutkania zviditeľniť svoje problémy… Aj keď vidím, že mnohí z vás sú ešte nesmelí a zrejme stále váhajú a preto sa naša emailová schránka až tak neplní. Nuž- zahoďte zábrany a nebojte sa vyjsť so svojimi prianiami na verejnosť! Vaše problémy a žiadosti posielajte na inzeraty.reflektor@gmail.com a my ich obratom uverejníme v Inzerátore.
Nezabúdajte ani na náš Archivár, kde nájdete staré čísla Reflektoru v pdf verzii.

A napokon posledné a najdôležitejšie informácie… Ako ste si všimli, naša stránka je funkčná a prehľadná, avšak trochu strohá. Preto upozorňujem, že jej dizajn nie je konečný. Tak ako naše logo… S ktorým nám môžete pomôcť aj vy!
Redakcia Reflektoru vyhlasuje súťaž o nové LOGO! Bez ohľadu na to z akej katedry ste, z akého mesta pochádzate, akého ste pohlavia, či vyznania…dôležitý je nápad a prevedenie! Prejavte sa, využite priestor, ktorý vám ponúkame a neminie vás ani jedna z našich špeciálnych odmien! Čas máte do konca februára 2012. Viac info v Inzerátore.
A keď už sme pri tom prejavovaní sa a súťažení… Vyhlasujeme aj tvorivú súťaž: REFLEKTOR DRÁMA 2011-2012 ! Najväčšou motiváciou pre nádejných autorov by mohlo byť scénické čítanie víťazných textov. A aby to nebolo jednostranné, prvou porotou bude redakcia a tú druhú budete tvoriť vy – naši čitatelia (prostredníctvom vašich komentárov). Deadline je rovnako určený na koniec februára 2012. Viac informácií v Kreatore.

Toľko informácie od nás pre vás… A vám už teraz zostáva len žhavé klikanie na naše rubriky a vzrušené čítanie recenzií, článkov a autorských textov. A samozrejme komentovanie (!), prostredníctvom ktorého nám vyjadríte váš názor a vašu priazeň.

Akcia plodí reakciu… divadlo plodí reflexiu… Reflektor nielen svieti, ale najmä reaguje.

Katarína Cvečková, šéfredaktorka

iniciátor
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 27 28
29 30  
spriatelené weby
VŠMU Bratislava Časopis DAMU pro kritiku a divadlo
Kontakt

Divadelný (internetový) časopis
Študentská revue Katedry divadelných štúdií
Divadelnej fakulty VŠMU
reflektorredakcia@gmail.com